Samen 
veranderen
we wonen!

Adviseur planning, control en informatie

Schaal K, maximum salaris € 6.493,00 bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek

Je collega’s voorzien in hun informatiebehoefte, zodat zij het verschil kunnen maken voor onze huurders. Dat is jouw impact als adviseur planning, control en informatie bij Rijnhart Wonen in Leiderdorp. Met jouw expertise zorg jij voor een optimale organisatie van onze informatievoorziening in relatie tot data en beleid. Extra mooi? Vanuit ons kantoor of je thuiswerkplek geef je je functie zelf vorm binnen onze vernieuwde organisatiestructuur. 

Dit ga je doen

Een sleutelrol spelen in de informatievoorziening. Daarin ligt jouw uitdaging als adviseur planning, control en informatie. Jij legt in onze organisatie de verbinding tussen data, beleid en informatievoorziening. Je gaat met collega’s in gesprek om hun informatiebehoeften binnen de verschillende bedrijfsprocessen te achterhalen. Op basis daarvan stem je af hoe je hen het beste kunt voorzien in de informatie die zij nodig hebben. Hierbij werk je nauw samen met een data-adviseur en een beleidsadviseur, en stel je informatierapporten op.

Extra interessant? Onze vernieuwde, autonome organisatiestructuur. Hierin rol je zelfstandig je functie uit, heb je zelf de regie over je werk en zoek je proactief de samenwerking op met de juiste collega’s. Daarbij krijg je volop kansen om te innoveren en verbeteringen door te voeren in onze processen. Zo onderzoeken we nu bijvoorbeeld hoe we AI optimaal kunnen inzetten bij de inrichting van onze informatievoorziening. 

Daarnaast ben je verantwoordelijk voor de financiële planning en rapportage, interne controle en procesverbeteringen:

 • Je stelt financiële planningen en prognoses op en maakt managementrapportages, waaronder maand- en kwartaalrapportages.
 • Je beheert de treasury, inclusief het afsluiten en aflossen van leningen, en je bewaakt de liquiditeit.
 • Je adviseert over de begroting van projecten, toetst de voortgang en signaleert verschillen en problemen.
 • Je voert audits en controlewerkzaamheden uit volgens het jaarlijkse controleplan. De resultaten rapporteer je aan het management, waarbij je ook adviseert over verbetervoorstellen. Voeren we jouw verbeteringen door? Dan begeleid je zelf de implementatie.

Hier ga je werken
In onze autonome organisatiestructuur vorm je samen met een data-adviseur en beleidsadviseur een eigen team waarin jullie nauw samenwerken. Samen vervullen jullie de informatiebehoeftes van de coördinatoren en adviseurs binnen de tactische laag van Rijnhart Wonen. Jullie houden korte lijntjes en hebben op persoonlijk vlak veel aandacht voor elkaar. Dat kenmerkt onze organisatie ook. We zijn een corporatie met veel ambities, maar met oog voor onze medewerkers. Zo organiseert onze personeelsvereniging regelmatig activiteiten buiten het werk en krijg je de ruimte om je te ontwikkelen.

Dit bieden wij je

 • Werken in een maatschappelijke organisatie waar je écht een verschil kunt maken.
 • Een leuke, uitdagende baan in een overzichtelijke organisatie op basis van een jaarcontract voor 28 – 32 uur per week. We hebben de intentie om dit bij goed functioneren na dit jaar om te zetten naar een vast dienstverband.
 • Een salaris van maximaal € 6.493,- bruto per maand bij een 36-urige werkweek, afhankelijk van jouw opleiding en ervaring. 
 • Een fijne werkplek in een prachtig, energiezuinig en modern kantoor in Leiderdorp dat makkelijk bereikbaar is.
 • De mogelijkheid om hybride te werken: deels vanuit huis en deels op kantoor. Daarbij kun je rekenen op een thuiswerkvergoeding en een reiskostenregeling.
 • Een eindejaarsuitkering van 2%.
 • Een Top Flexibele Pensioenregeling waarbij Rijnhart Wonen 2/3e van de pensioenpremie betaalt.
 • 189,80 vakantie-uren bij een 36-urige werkweek.
 • Een loopbaanbudget van € 900,- per jaar bij een 36-urige werkweek.
 • Een vitaliteitsbudget ter waarde van € 300,- per jaar en de ruimte om je verder te ontwikkelen door middel van opleidingen en cursussen.

Dit ben jij

Jouw hart gaat sneller kloppen van alles wat te maken heeft met informatievoorziening. Je voelt snel aan waar informatiebehoeftes zijn en zoekt actief de verbinding met collega’s. Tegelijkertijd kun je ook goed zelfstandig en onafhankelijk werken. Je neemt zelf de leiding over je werk, maakt zelf keuzes en hebt geen sturing nodig. In je werk ga je voor het beste resultaat en werk je nauwkeurig. Je bent scherp op de details, maar behoudt altijd het overzicht. En je denkt conceptueel: je legt snel verbanden, bekijkt een probleem vanuit meerdere aspecten en komt snel met oplossingen. Verder breng je mee:

 • Hbo-niveau of wo-niveau.
 • Ruime werkervaring binnen de informatievoorziening.
 • Heb je ervaring met Skarp of Microsoft Power BI? Dan is dat mooi meegenomen, maar niet noodzakelijk.

Ben je enthousiast geworden en zoek je een nieuwe uitdaging?

Solliciteer dan direct!

Over Rijnhart Wonen

Rijnhart Wonen creëert kansen in de woningmarkt voor mensen die via de vrije markt niet makkelijk aan een woning komen in Leiderdorp, Voorschoten en Zoeterwoude. Wij zijn er voor woningzoekenden met een laag inkomen die huurtoeslag nodig hebben om een woning te kunnen betalen. Daarnaast helpen we mensen met een laag inkomen of laag middeninkomen zonder huurtoeslag en zij die net niet voor een sociale huurwoning in aanmerking komen. Ook richten we ons op de bijzondere doelgroepen. Denk aan mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking en statushouders. Voor al deze mensen werken we aan woongenot. Dat doen we doelmatig en met gevoel.

De vraag naar sociale huurwoningen blijft groeien terwijl er in Leiderdorp, Voorschoten en Zoeterwoude, in de Leidse regio en in heel Holland Rijnland een woningtekort is. Als corporatie bewegen we mee met de steeds veranderende wereld waarin we overduidelijk onderdeel zijn van de regionale woningmarkt. Samenwerking met andere corporaties en partners wordt steeds belangrijker. Daarom willen we onze koers samen met huurdersorganisaties, gemeenten, zorg- en welzijnsinstellingen en zakelijke spelers realiseren.

Solliciteer nu

Enthousiast? Stuur je motivatiebrief en cv dan naar Martin de Roij, manager HR via m.deroij@rijnhartwonen.nl. Wil je meer weten over de functie? Neem dan contact op met Stefan van der Veer, manager Financiën, via 071 - 589 04 70 of s.vanderveer@rijnhartwonen.nl.

Direct online 

Persoonlijke gegevens
Sollicitatie
Selecteer vacature
Medewerker vastgoedbeheer
Projectleider nieuwbouw
Coördinator vastgoedbeheer
Adviseur planning, control en informatie