Van meewerken op een melkveebedrijf naar een organisatie die maatschappelijk betrokken is. Jurjen kiest heel bewust voor Rijnhart Wonen.

“We gaan in 2050 van het gas af. Een uitdaging waar ik als projectleider wel van houd. Deze verduurzamingsslag vergt het nodige werk en ik zorg voor de juiste invulling. Het mooie hierbij is ook dat we bijdragen aan onze missie: het woongenot van onze huurders. Een win-win situatie waar ik graag aan bijdraag.

Leiderdorp is voor mij bijna een thuiswedstrijd en ’s ochtends ga ik op volle snelheid naar werk. Dat doe ik sinds mei 2021 en met veel plezier. Na wat ‘omzwervingen’ zoals werken op een melkveebedrijf (ik wilde agrarisch adviseur worden) en in de zakelijke dienstverlening, wilde ik maatschappelijke impact maken. Bij Rijnhart Wonen kan dat. Ik ben als projectleider vastgoed bezig met het verduurzamen, het periodieke onderhoud en de renovatie van woningen. Ook heb ik overleg met de gemeente en beoordeel ik offertes van aannemers voor onderhoud en renovatie van ons bezit. Zoals je leest: geen dag is hetzelfde.

Op m’n Stromer – speed pedelec – geniet ik onderweg naar werk van de snelheid en de omgeving

Hard werken en doelen nastreven (en behalen!), daar krijg ik een goed gevoel van. Na een drukke werkdag ga ik op mijn snelle elektrische fiets naar huis en kan ik met goed weer genieten van een sigaar in de tuin. Of je vindt me in een roeiboot op de Ringvaart. Met een gezin (drie dochters), een drukke baan en vrijwilligerswerk als regent (bestuurslid zeggen we nu) bij Doopsgezind Zuiderhofje in Haarlem is een moment voor mezelf iets waar ik tijd voor maak en wat er voor zorgt dat ik kan opladen. 

We geven gemeenschapsgeld uit en dat moet goed verantwoord worden

Rijnhart Wonen geeft mij het gevoel, en ik zie en ervaar het ook echt zo, dat we met elkaar werken aan onze doelen en missie. Wij zetten ons in voor onze huurders. Vanuit mijn achtergrond in de zakelijke dienstverlening kan ik mijn opgedane kennis en ervaring goed inzetten. Ik leer elke dag over het werken in een non-profit sector waar hele specifieke regels gelden voor het uitgeven van gemeenschapsgeld.”