Samen 
veranderen
we wonen!

Woonconsulent

Maximaal € 4.727,- bruto per maand bij een 36-urige werkweek

Het verschil maken voor de (potentiële) huurders van Rijnhart Wonen in Leiderdorp, Voorschoten en Zoeterwoude: dat doe jij als woonconsulent. Op het brede gebied van sociaal beheer zet jij je in voor de leefbaarheid in de wijken, met en voor onze huurders. Je zet je in voor al onze doelgroepen; van jongeren, gezinnen en senioren met een smallere beurs, en ook statushouders en mensen die zorg of begeleiding nodig hebben bij het wonen. Ook draag je bij aan het verstevigen van de samenwerking met partners in het sociale domein.

Dit ga je doen

Ga je bij ons aan de slag als woonconsulent, dan kun je rekenen op een baan vol afwisseling. Je begeleidt bewoners bij renovatietrajecten en werkt samen met zorg- en welzijnsinstellingen aan projecten voor de huisvesting van bijzondere doelgroepen.
Ook voer je periodiek het overleg met de verschillende bewonerscommissies over mogelijkheden om het woonplezier in complexen en wijken te vergroten. Op individueel niveau ga je in een vroeg stadium van het incassoproces met huurders in gesprek om tot goede oplossingen te komen. En je handelt overlastmeldingen af. 

Om bij je werkzaamheden op tijd en soepel de juiste hulplijnen in te kunnen schakelen, onderhoud je een goed netwerk met gemeentelijke instanties en zorg- en welzijnsorganisaties. Samen met hen zet je je in voor de leefbaarheid in de wooncomplexen en buurten. Waar nodig werk je samen aan verbeterinitiatieven waarvoor budget wordt vrijgemaakt. Zeg maar gerust dat jij samen met je collega-consulenten het cement bent in onze organisatie.

Ook binnen onze organisatie krijg je de ruimte om kansen te pakken. Signaleer je mogelijkheden voor verbeteringen, dan horen we die graag. En heb je ideeën om onze processen te optimaliseren? Kom maar op! Overtuig je manager en we gaan er samen mee aan de slag.

Dit bieden wij je

 • Een leuke, uitdagende baan in een overzichtelijke organisatie.
 • Een contract voor (maximaal) 1 jaar.
 • Een 24-urige werkweek.
 • Een salaris van maximaal € 4.727,- bruto per maand bij een 36-urige werkweek, afhankelijk van opleiding en ervaring in schaal H.
 • Een fijne werkplek in een prachtig, energiezuinig en modern kantoor in Leiderdorp dat makkelijk bereikbaar is.
 • De mogelijkheid om deels hybride te werken.
 • Daarbij kun je rekenen op een thuiswerkvergoeding en een reiskostenregeling.
 • Een eindejaarsuitkering van 2%.
 • Een Top Flexibele Pensioenregeling waarbij Rijnhart Wonen 2/3e van de pensioenpremie betaalt.
 • 189,80 vakantie-uren bij een 36-urige werkweek.
 • Een loopbaanbudget van € 900,- per jaar bij een 36-urige werkweek.
 • Een vitaliteitsbudget ter waarde van € 300,- per jaar en de ruimte om je verder te ontwikkelen door middel van opleidingen en cursussen.

Dit ben jij

Het verschil maken voor een ander door je in te zetten voor een omgeving waar het prettig wonen is, daar word jij blij van. Met empathie en passende gesprekstechnieken kom je samen met mensen tot de juiste oplossing. Daarbij kun je goed met weerstand omgaan en weet je de juiste balans te vinden tussen maatschappelijke gedrevenheid en zakelijke professionaliteit. Zodat je situaties helder blijft overzien. Verder heb je:

 • Hbo-werk- en -denkniveau.
 • Kennis van en ervaring met sociale dienstverlening en bijzondere doelgroepen.
 • Kennis van relevante wet- en regelgeving (huurrecht) en ontwikkelingen op het gebied van volkshuisvesting.
 • Kennis van projectmatig werken.
 • Ervaring met huurincasso.

Heb je nog niet alle gevraagde kennis en ervaring in huis? Maar vind jij jezelf wel geknipt voor deze baan? Laat het ons weten, We zijn nieuwsgierig naar je reactie met motivatie.

Ben je enthousiast geworden en zoek je een nieuwe uitdaging?

Solliciteer dan direct!

Hier ga je werken

Je gaat aan de slag bij Sociaal Beheer op de afdeling Wonen en vormt een team met 4 woonconsulenten en de regisseur sociaal beheer. Je collega-consulenten hebben veel ervaring op het gebied van leefbaarheid. Een van hen is je buddy. Samen werken jullie aan vraagstukken op het gebied van bewonerscommissies en relatiebeheer of woonoverlast en huurincasso. Allemaal zijn we gedreven om het verschil te maken voor de huurders van Rijnhart Wonen. Maar we vergeten niet om af en toe ook lol te hebben samen.

Over Rijnhart Wonen

Rijnhart Wonen creëert kansen in de woningmarkt voor mensen die via de vrije markt niet makkelijk aan een woning komen in Leiderdorp, Voorschoten en Zoeterwoude. Wij zijn er vooral voor woningzoekenden met een laag inkomen. Daarnaast helpen we mensen met een laag middeninkomen en zij die net niet voor een sociale huurwoning in aanmerking komen. Ook richten we ons op de bijzondere doelgroepen. Denk aan mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking en statushouders. Voor al deze mensen werken we aan woongenot. Dat doen we doelmatig en met gevoel.
 
De vraag naar sociale huurwoningen blijft groeien terwijl er in Leiderdorp, Voorschoten, Zoeterwoude, in de Leidse regio en in heel Holland Rijnland een woningtekort is. Als corporatie bewegen we mee met de steeds veranderende wereld waarin we overduidelijk onderdeel zijn van de regionale woningmarkt. Samenwerking met andere corporaties en partners wordt steeds belangrijker. Daarom willen we onze koers samen met huurdersorganisaties, gemeenten, zorg- en welzijnsinstellingen en zakelijke spelers realiseren.

Solliciteer nu

Enthousiast? Stuur je motivatiebrief en cv dan naar Martin de Roij, manager HR via m.deroij@rijnhartwonen.nl. Wil je meer weten over de functie? Neem dan contact op met Janneke van ‘t Oever, manager Wonen, via 071 - 589 04 70 of per mail j.vantoever@rijnhartwonen.nl

Direct online 

Persoonlijke gegevens
Sollicitatie